Het nieuwste

rupert

nieuwtje

Hoe gaat het met Buurvrouw Durkje?

Hoe gaat het met…? Is de vraag die we stellen in onze nieuwe serie artikelen. Hoe gaat het met onze partners in deze gekke tijd? Is er iets veranderd sinds we ze de laatste keer hebben gesproken? Van verkooppunten tot leveranciers stellen we de vraag, en je komt ze hier allemaal tegen.

Voor het eerste artikel hebben we onszelf de vraag gesteld: ‘wat is nou de basis van elke Rupert?’ En het antwoord op die vraag is natuurlijk de yoghurt! En niet zomaar yoghurt, maar de heerlijke kakelverse natuurlijke yoghurt van Buurvrouw Durkje!

Dus hoe gaat het met Durkje en André? “Eigenlijk hartstikke goed!” Zegt Durkje. Ze merken dat mensen tijdens de pandemie steeds meer bezig zijn met hoe ze eten, en of ze producten van goede oorsprong kopen. “Dit ligt niet alléén aan de pandemie,” voegt ze toe. “Er ontstaat al een tijdje steeds meer vraag naar eerlijke, duurzame artikelen met een goed verhaal.” En waar leidt die vraag je naartoe? Exact, recht naar Durkjes verse zuivelproducten! En onze eigen Ruperts natuurlijk, maar die liggen in elkaars verlengde. Dat goede verhaal en de versheid van Durkjes producten maakt een hoop verschil in de smaakbeleving. 

“Een klant van ons heeft laatst onze karnemelk geproefd,” vertelt Durkje, “terwijl ze dat eigenlijk normaal gesproken helemaal niet lekker vond. En die van ons viel helemaal in de smaak! Dat voelt ontzettend goed.” Een groot compliment voor Durkje en de koeien!

Over koeien gesproken, toen we begonnen te werken met Buurvrouw Durkje stonden er een paar in de wei, maar inmiddels zijn dat er al vijfentwintig. “We willen ongeveer naar vijftig koeien toe,” vertelt Durkje. “Zo blijven we kleinschalig, wat we heel belangrijk vinden, maar kunnen we wel net wat meer produceren zonder dat we teveel tijd kwijt raken op andere vlakken. Het is natuurlijk ook belangrijk om genoeg aandacht in je gezin te kunnen steken!”

Deze combinatie van kleinschaligheid en échte aandacht is precies wat de producten van Durkje maken wat ze zijn. Dan hebben we het niet alleen over aandacht voor de producten en dieren, maar ook voor de omgeving en het ecosysteem. Durkje maakt verantwoord heerlijke yoghurt, en daar maken wij Ruperts van. Zo ben je met verschillende schakels in de keten bezig om het verschil te maken. En dat voelt goed!

Deel dit bericht